Wie ben ik?

20201006cIk heet Hans. Geen Johannes of zo, gewoon Hans. Geboren in 1952 in de stad Groningen. Een stad, die ik op mijn 22ste heb verlaten om Randstedeling te worden. Ik heb daar op diverse plekken gewoond, Amsterdam, Leiden, Zaanstad en sinds maart 2010 is Den Haag mijn woonstede.

Hoewel ik met deze stad zelf weinig heb, heb ik er toch een speciale binding mee. Den Haag bracht me namelijk twee liefdes.
– Mijn huidige Lief deed me verhuizen naar deze stad en ik kreeg met haar een cadeau-dochter erbij.
– Ook mijn eerste grote liefde, die lang geleden is overleden, kwam hier vandaan. Op 1200 meter van mijn huidige woonstek is zij gecremeerd en daar is ook haar as verstrooid.

Tussen deze twee liefdes was er nog een liefde vanuit het Zaanse, die mij en haar een mooie dochter bracht en zij gaf ons drie prachtige kleinkinderen.

Is dat alles wat me gemaakt heeft tot wie en wat ik ben? Nee. Ik som nog wat andere factoren op:
– Een zeer beschermende opvoeding.
– Mijn interesse en fascinatie voor BDSM, vanaf dat ik nog thuis woonde.
– De Dood, die al te vaak wegnam, onder wie dus mijn grote liefde.
– Een door de bank afgedwongen verkoop van een koopwoning, resulterend in een flinke restschuld.
– Langdurige financiële zorgen door die restschuld, maar ook door twee langdurige periodes van werkloos zijn.
Een opsomming die ik eindig met wat ik zeker wil noemen, namelijk de vele mooie momenten, gebeurtenissen en voorvallen, die het leven de moeite waard maakten en maken.

En er is de liefde voor het schrijven. Een passie? Nee. Eerder een behoefte die al sinds de ULO aan me kleeft en op onregelmatige momenten mijn pad kruiste. Zelfs langere tijd afwezig was. Zoals ook eind vorig jaar. Het was geen writer’s block, maar ik zag het schrijven niet meer zitten.
Totdat ik in juli 2017 een idee voor een verhaal kreeg, dat uitwerkte en waarna een Facebookvriendin zich spontaan aanbood als proeflezer. Haar corrigerende arbeid, opmerkingen en kanttekeningen maakten, naast haar lovende woorden, dat de zin in schrijven terug was. Mijn dank daarvoor gaat dan ook naar jou uit, Christy.
Na dat verhaal stond voor me vast dat er meerdere gingen volgen en die ik graag wilde delen op een WordPress-pagina met geïnteresseerde lezers en lezeressen. En zo is deze pagina dus ‘geboren’.

September 2017,
Hans