Een jaar WordPress

Bijna een jaar geleden ben ik aan mijn WordPress.com website-avontuur begonnen. Het was op 11 september dat ik mijn eerste verhaal De sleutelvraag daarop plaatste.
Ik vind het na een jaar een mooi moment om er eens bij stil te staan.

Mag ik tevreden zijn met wat ik bereikt heb met de pagina? Voordat ik die vraag beantwoord geef ik eerst wat cijfers en feiten.

Ik heb er in die periode 70 verhalen en 23 gedichten op geplaatst.
Samen waren die 93 bijdragen goed voor 138.315 woorden.
(Noot: Een roman van 200 pagina’s bevat tussen de 50-60.000 woorden.)

De pagina had 6.999 hits en kreeg 1.804 bezoekers.
Gesplitst per kwartaal laten deze aantallen het volgende beeld zien:
1e kwartaal     0.624 hits        111 bezoekers
2e kwartaal     0.762 hits        221 bezoekers
3e kwartaal     1.544 hits        529 bezoekers
4e kwartaal     4.069 hits        943 bezoekers

In februari kwam ik met mijn WordPress pagina voor het eerst binnen in de NBRplaza’s Seksbloggers Index op een mooie 35e plaats. Om in juni een plekje hoger te klimmen naar nummer 34.

Natuurlijk komen de schrijfsels uit mijn brein, ík moet het doen. Maar zonder de aflatende steun en de vaak stimulerende woorden van mijn redactrice Christy Sanders waren de bovengenoemde resultaten beduidend bescheidener geweest. Dank daarvoor, lieverd.

Mijn dank voor de gegeven support op mijn verhalen voor Eroscripta en Pittig Proza gaat ook uit naar Liza, Sandra, Emanuel, Jor, Mahotsukai, Thislexy en Willem.

Dank ook aan diegenen die mijn pagina bezoeken en mijn verhalen en gedichten lezen.

En Marc van Lier wil ik bedanken voor alle tips die mijn WordPress pagina hebben verbeterd.

Dan rest nog de aan mezelf gestelde vraag bovenaan of ik tevreden mag zijn met wat ik bereikt heb met de pagina.

Als ik naar het aantal van 93 schrijfsels kijk, kan ik zeggen dat de schrijfzin en –geest me zeker niet in de steek hebben gelaten. Dus op dat punt tevreden, ja.

Ik heb geen idee of het aantal hits en bezoekers veel is, omdat ik geen vergelijkingsmateriaal heb. Maar als ik naar de ontwikkelingen per kwartaal kijk, mag ik toch concluderen dat ik hier ook tevreden over kan en mag zijn.

Dit alles gezegd hebbende ga ik voor een tweede jaar hansbakkerschrijft, waarin ik hoop weer mooie resultaten te behalen in hits, bezoekersaantallen en met nieuwe schrijfsels. En dat ik mijn als schrijver verder ontwikkel, omdat ik vind dat het altijd beter kan en moet.

1 september 2018,
Hans

Gepubliceerd door

hansbakkerschrijft.com

Ik schrijf vanuit de behoefte om zo nu en dan mijn fantasieën in verhalen om te zetten. Verhalen die erotisch, erotisch getint dan wel bizarre vertellingen zijn. Weet daarbij in elk geval dat ik ernaar streef om in mijn schrijfsels niet te kwetsen en de dingen niet ordinair te verwoorden. Wat voor mij voorop staat is de wens jou leesplezier of –genot te bezorgen.

4 gedachten over “Een jaar WordPress”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s